PUTNIČKI I TERETNI TRANSPORTSlide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background


Kamioni i autobusi su velika investicija zbog čega je vrlo važno da rade na maksimalnom nivou svojih performansi. Prazan hod, agresivna vožnju, prekomeran utrošak goriva, neovlašćeno korišćenje može učiniti da vaša vozila budu skuplja za održavanje. Efikasno rešenje za ove probleme je GPS praćenje koje uz to pomaže i da se produži vek trajanja ovih najbitnijih sredstava za rad.

Pravi sistem za GPS praćenje čini lociranje kamiona znatno lakšim a pored privatnih ovo sve više prepoznaju i državne firme. Sa boljom koordinacijom sredstava, bržim vremenom isporuke i boljim upravljanjem voznog parka, sistemi za praćenje kamiona mogu drastično poboljšati efikasnost i sa ovim ključnim podacima, radni proces može da prodje bez zloupotrebe goriva i radnih sati. Takođe, specifičnost transportnih kamiona ogleda se i u vrsti robe koju prevoze, pa tako smo razvili rešenja za hladnjače, obaveštenja kada je hladnjača otvorena i na kojoj lokaciji, temperatura i vlažnost unutar hladnjače. U transportu pojedinačnih paketa, nudimo rešenja pojedinačnog nadzora paketa, položaj paketa unutar transportnog prostora, obaveštenje o eventualnom otvaranju paketa van predviđenog mesta isporuke.


 
 

Prevoz putnika sa jedne lokacije na drugu u predviđenom vremenskom intervalu, po unapred predviđenom rasporedu i po precizno određenoj ruti je san svakog prevoznika. Uz pomoć GPS rešenja kvalitet usluga prevoza putnika podiže se na znatno viši nivo. Dispečarskom centru su dostupne precizne informacije o poziciji autobusa, a menadžmentu detaljni izveštaji koji sadrže informacije o kretanju autobusa, zadržavanju, polascima sa autobskih stajališta, broju putnika u određenim vremenskim intervalima itd. Na ovaj način upravljanje voznim parkom postaje znatno olakšano, dostupnost velikog broja preciznih informacija, omogućuje operativnom menadžmentu planiranje i raspodelu radnih sati autobusa kako ne bi došlo do prevremnog habanja pojedinih autobusa.

I u putničkom i u transportnom programu tačnost i preciznost informacija daje uvid u: pravo stanje utroška goriva, pređenog puta, stanje radnih sati motora, očitavanje svetlosnih upozorenja sa kontrolne table, obrtaje motora, opterećenje papučice gasa, opterećenje osovina i niz drugih informacija. Vezivanje na CAN magistralu, kao i vezivanje na digitalni tahograf daju mogućnost precizne analitike i planiranje budućh troškova.